Diferents mides de melmelada de samfaina i de tomata de penjar.

Les melmelades són un tipus de conserva que fa molts anys que s’utilitza, es fan amb fruita i com a conservant sucre i llimona. Les proporcions solen ser personals, des de tant de fruita com de sucre fins a diferents tant per cent.  Per a mi no és necessari emprar tant sucre, ja que no és massa recomanable el seu consum.

Els meus consells per fer una bona melmelada són els següents:

  • Escollir una fruita que estigui amb bon estat i que us apeteixi molt conservar.
  • Rentar-la bé amb aigua, treure els pinyols i les cicatrius fosques degudes a cops.
  • Pesar la fruita i calcular la quantitat de sucre que voleu posar. De llimona se sol posar dues cullerades de postres per quilo de fruita. Si la fruita és un cítric no cal posar llimona.
  • Deixar coure tota la barreja durant mitja hora o una mica més.
  • Passar-la per un colador de forats una mica grossos per aconseguir la textura de melmelada.
  • Envasar la melmelada en pots de vidre tenint en compte que es poden utilitzar pots d’altres conserves, però no s’ha d’aprofitar els taps, ja que és molt probable que tinguin algun micro-poro per on es pot perdre el buit.
  • Bullir els pots 20 minuts.

Ja està! Segur que està boníssima!!