Tast de vins de 7 de Ribera.

Els millors productes amb la millor companyia

Aquest passat divendres 13 d’abril, vam celebrar el primer, del que esperem siguin molts, Afterwork.

La cita consistia en una trobada informal després del treball, per relaxar-nos, degustar i descobrir nous productes de la nostra terra.

La trobada es va dur a terme a l’espai del 7 de Ribera, un espai únic a Móra d’Ebre, envoltats per la calidesa dels materials característics de la zona, la pedra i la fusta, i l’aparador dels productes de les nostres terres. El riu a tocar de la botiga ens acompanya i juntament sota la atenta mirada del castell que es troba situat a pocs metres, propicien un dels millors contexts per envoltar-nos de la nostra cultura i la nostra natura. Un moment ideal per visitar aquesta agrobotiga, ja que el riu es troba en el seu nivell més alt, conferint un imponent espectacle de força i contundència que ens serveix de recordatori que la força de la naturalesa és imparable.

 

Amb la col·laboració del celler Suñer, vam dur a terme una cata de vins amb degustació dels productes cultivats i elaborats amb la il·lusió i delicadesa pròpia dels nostres artesans. Aquesta selecció de productes la  podeu trobar en la nostra pàgina web i a l’agrobotiga del 7 de Ribera.

4 vins únics i 4 plats elaborats amb imaginació, i dissenyats per maximitzar els gustos en el nostre paladar.

Un dels primers vins que vam tenir el plaer de degustar va ser el vi blanc Macabeu. Un vi jove, brillant, fresc, intens i persistent. El vam acompanyar d’un dels plats estrella de la nit, uns ous estrellats amb bolets. Un plat elaborat amb productes ecològics de primera qualitat que van despertar admiració entre els assistents, un començament immillorable per la nostra velada enogastronòmica.

El segon vi, va ser el inconfundible vi blanc Acàsia. Un vi monovarietal, de la varietat insígnia de les Terres de l’Ebre, el macabeu. El seu aroma a fruita blanca i cítrics harmonitza amb notes florals obsequiades per la fusta de l’acàcia. Una aposta única, que els del celler Suñer han encertat sens dubte.  El segon plat per acompanyar aquest vi tan excepcional va ser un dels plats més famós, sens dubte, de les nostres contrades, la clotxa. El seu regnat impera sobre la Ribera d’Ebre inconfundiblement, elevant-lo a patrimoni d’aquesta comarca. Una mini clotxa, que barreja el sabor dolç de la tomata, la ceba i l’all, amb la salabror de la sardina de casc, tot regat amb l’or líquid que produïm en aquesta zona, l’oli de fulla de salze, varietat original de la nostra comarca. Una explosió de sabors que no deixa indiferent… els que la proven, repeteixen!

En aquest punt vam passar als negres. En tercer lloc, el Suñer Merlot, un vi jove i ecològic, cultivat a la vora del riu. El resultat d’aquesta vinya en situació privilegiada, és un vi amb equilibri aromàtic, molt agradable al paladar i amb el caràcter propi de la nostra terra. Vam acompanyar aquest vi jove, amb unes croquetes d’arròs i bròquil ecològic, amb un toc de gust llunyà que li aporta una espècie a la qual no estem acostumats, la cúrcuma. Aquesta espècie s’ha fet un nom propi en els últims anys, gràcies a les seves innumerables propietats i el seu sabor.

El següent vi, el Mosca Negra. Amb molt de cos i una presència impecable en el paladar, es tracta d’una criança, que com resa la seva etiqueta, és un vi que t’encendrà! No solament destaca pel seu nom, aquest és sens dubte un vi que es queda en el record.

Aquest vi el vam acompanyar d’un plat amb una presentació que no es queda enrere del seu acompanyant. A l’altura d’aquest vi va estar el rulo de pollastre amb bolets que descansava sobre una torrada amb paté d’albergínia. Una experiència única pels nostres sentits, la textura suau d’aquest plat contrastava amb el cruixent de la seva base, barrejant textures i sabors, que ens van deleitar.

Per últim el celler Suñer, ens va dur una proposta original i diferent com va ser el mohito de vi rosat. Una excel·lent idea que va sorprendre a tots els assistents per la seva frescor, el seu sabor i el seu color. Aquesta proposta tan innovadora la vam acompanyar d’un de les postres més tradicionals de la nostra comarca, el pastisset. El nou i el vell es van unir per posar el punt final a la nostra trobada, deixant un dels millors sabors de boca i les ganes de tornar-ho a repetir.

Aquesta primera presa de contacte va ser tot un èxit d’assistència i de qualitat dels productes oferits.

Tant el celler Suñer, com el 7 de Ribera i nosaltres, BiosferaComestible, volem donar les gràcies a tots els que van fer possible aquest acte, a l’assistència de tots els participants i la bona rebuda que va tenir la nostra proposta.

http://vinsiolisuner.com/