Il·lustració on es veuen dues branques d'olivera amb olives, un setrill ple d'oli i un lettering on posa "Oli del raig".

Ja tenim aquí l’oli del raig

Una explosió de sabor i aromes que acaricia els sentits!

Quan arriba el novembre donem el tret de sortida a la nova temporada de olis. I quina millor benvinguda que amb l’oli del raig?

Molts us preguntareu que és el oli del raig, i quina diferència hi ha amb l’oli normal, així que ficarem fil a la agulla i us contarem què té d’especial aquest oli del que tothom parla!

Hi ha quatre diferències essencials que caracteritzen al oli del raig.

Les olives són les primeres de la temporada i aquestes es troben en el punt òptim de maduració, ja que són premsades poc després de ser recollides. Aquestes olives són premsades en fred, lo que vol dir que no es superen els 70 graus centígrads durant el procés de premsa, i això permet que l’oli conservi totes les propietats nutricionals i el sabor de les olives.

La segona diferència, és que es tracta d’un oli que no ha estat filtrat. Per tant, l’oli conservarà en suspensió unes micropartícules que provenen de la polpa i la pell de l’oliva. Aquest fet és el que li atorga els seus característics espessor i color verdós. Aquesta diferència per tant, ens permetrà diferenciar el oli del raig amb sol mirar-lo.

La tercera diferència resideix en el sabor. Les micropartícules en suspensió permet assaborir nous matisos i aromes en l’oli. El gust s’intensifica, el trobarem afruitat, lleugerament amarg i amb un to picant. Una explosió de sabor característica del caràcter de joventut de les olives. Aquestes micropartícules també faran que ens trobem davant d’un oli més nutritiu, més ric amb fibra vegetal i antioxidants.

I per últim, la seva temporalitat, les micropartícules en suspensió finalment sedimenten formant un pòsit, el que fa que el nostre oli del raig, finalment és converteixi amb oli filtrat. Per tant, quan aparegui el sediment, el color del oli es clarificarà. Això acostuma a passar entre els tres i els cinc mesos després de la seva premsa, sobre el febrer o març.

Així que ja sabeu, els millors mesos per gaudir d’aquest oli tant especial són els de novembre, desembre i gener. No badeu o us perdeu aquesta experiència gustativa!

Descobreix els nostres olis de qualitat superior!

Primer oli de la temporada: OLI DEL RAIG La Picossa 5L